sydmmet4.gif

Sini_ja_Pate_uusi.JPG

Sinin ja Paten pennut ovat syntyneet 23.9 ♥♥♥ 

Pentujen kuvagalleria

Kiinnostaako sijoituskissa?

Lyhykäisyydessään sijoituskissalla tarkoitetaan kissaa, joka asuu luonasi, mutta on kasvattajan omistuksessa siihen asti kunnes on tehnyt kasvattajalle sovitun määrän pentueita (1-2). Sijoituksen tarkoituksena ei ole se, että kasvattaja saa kissalleen ja sen tuleville pennuille ilmaisen ylläpidon. Eikä myöskään se, että sijoituskissa on mahdollisuus "ilmaiseen kissaan". Itse näen sijoituksen niin, että se mahdollistaa kasvatuksen jatkumisen ilman, että oma koti täyttyy kissoista. Kissat eivät viihdy isoissa laumoissa, enkä halua että kotona olevian kissojen määrää nousee liian suureksi. Näin ollen kasvattaja ei voi pitää kotonaan kaikkia niitä kissoja, joita haluaisi jalostukseen käyttää, vaan tässä tapauksessa sijoitus on hyvä vaihtoehto. Yleisenä periaatteena sijoituksessa voidaan pitää, että kasvattaja huolehtii aina kasvatukseen ja pennutukseen liittyvistä kuluista, ja sijoituskoti muista normaaleista kuluista. Pyydä aina sijoitussopimus etukäteen nähtäväksi, ja mieti että oletko ymmärtänyt kaikki ehdot ja ovatko ne mielestäsi kohtuulliset. Jos joku sopimuskohta vaikuttaa epäselvältä, pyydä kasvattajalta tarkennusta.

 Itse sijoitan naaraan yleensä yhdestä pentueesta. Tällöin en ota mitään varsinaista vakuusmaksua, mutta sijoituskoti maksaa puolet pennun hinnasta, jota ei palauteta kissan siirtyessä sijoituskodin omistukseen. Kahden pentueen sijoitussopimuksessa otan ainoastaan varausmaksun. Sijoituspentueet hoidan itse, eli sijoituskodin ei tarvitse sitä tehdä. Toki tässäkin voidaan tehdä poikkeuksia, ja muuttaa sopimusta sen mukaan jos sijoituskoti haluaa hoitaa pentueen. Pentujen hoito vaatii kuitenkin paljon aikaa, vaivaa, sitoutumista ja työtä, mutta se on kokemuksena aivan ihana ja ainutlaatuinen. Sijoituskodille kuuluu myös vakuutusmaksu Agriasta, josta itse maksan jalostuskissan osuuden.

Sopimuksen pohjana käytän kissaliiton naaraskissan sijoitussopimus kaavaketta. Sopimukseen on tärkeä tutustua kunnolla. Lisäksi sijoituskodin ja kasvattajan välillä on tärkeää olla 100% luottamus ja yhteistyön täytyy toimia. Itselläni on ainoastaan hyviä kokemuksia ihanista sijoituskodeista, ja yhteistyö on toiminut välillämme loistavasti. Luotettavia ja  vastuuntuntoisia sijoituskoteja kaivataan aina, koska kaikkia lupaavia pentuja ei voi jättää kotiin, vaikka niin haluaisi.

Jos kiinnostuit sijoituskissasta, niin ota yhteyttä ja kerron mielelläni lisää.  :)