esmeen_pennut_111.jpg  Klikkaa tästä suunnitelmat(plans),

               odotettavissa(expected),

   syntyneet (new born).

rakkaus20096.gif
 

 

 

Kasvattajanimen olen hankkinut jo vuonna 1990, mutta ensimmäinen pentue syntyi vasta 2007. Meille kissat ovat rakkaita perheenjäseniä, jotka elävät perheen keskuudessa ♥ Meillä kissat eivät elä eristettyinä kylppäreihin, vessoihin tai häkkeihin, enkä myöskään halua että kissamäärä kotona nousee liian suureksi, koska kissat eivät viihdy isoissa laumoissa. Isoissa kissaloissa elävien kissojen stressitasot nousevat ja ne altistuvat herkemmin sairauksille. 

Pentutehtailu ja rekisteröimättömät pennut ovat valitettava tosiasia tänä päivänä ja se jatkuu niin kauan, kuin ihmiset ostavat pentuja. Tämän vuoksi kannattaakin olla hyvin tarkkana pentua ostaessa. Jos paikka vaikuttaa hiemankin epäilyttävältä, epäsiistiltä tai kissojen ja pentujen olosuhteet ovat huonot ja niitä on paljon, niin siinä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida. Rehellinen ja avoin kasvattaja päästää pennunostajan tutustumaan kotiinsa, eikä esim. välttele päästämästä ostajaa kotiinsa, tai luovuta pentuja jossain muualla kuin omassa kodissaan. Pyydä aina nähtäväksi kaikki pentuun liittyvät paperit, eläinlääkärintodistus (myös vanhempien terveystulokset) ja kun olet pennun kokonaan maksanut, sinun kuuluu saada rekisterikirja! 

Meillä pentueet tehdään harkiten ja suunnitellusti tulevaisuutta silmällä pitäen. Pentueen tekeminen vaatii aina pitkällistä suunnittelua, pohdintaa, valvomista, hoitamista, sosiaalisia taitoja, sekä työtä ja työtä pentujen eteen. Jokainen pentue on oma prosessi, ja se on aina hoidettava parhaalla mahdollisella tavalla. Kasvatuksessa olisi myös hyvä pitää mielessä sanonta, "että ei se määrä, vaan laatu". Tänä päivänä kun valitettavasti useammin tunnutaan panostavan siihen määrään, ja se ei ole hyväksi tälle ihanalle rodulle. Tärkeää on myös se, että naaraat saavat pitää ansaitsemansa äitiysloman pentujen jälkeen, ja kun ne ovat kuntoutuneet noin puolen vuoden ajan, voi uudelleen astutusta harkita Kissaliiton säännösten puitteissa. Ei ole myöskään kasvatuksellisesti järkevää tehdä samalla naaraalla montaa pentuetta. Pyrin myös siihen, että meillä on kerralla ainoastaan yksi pentue, tai joskus harvoin kaksi pentuetta jostain tietystä syystä. Tällöin on helpompi antaa jokaiselle pennulle niiden tarvitsemaa yksilöllistä hoitoa ja huomiota, joka on hyvin tärkeää niiden sosiaalistumisen kannalta. Myös se että ehdit ja pystyt antamaan pennuille kaiken niiden tarvitseman rakkauden ja huolenpidon, on minulle sydämmen asia kasvatuksessa, ja siitä en tingi ♥♥♥

Barfait's kasvattajaesittely Ragdollyhdistyksen lehdessä: Lue

Pennuista otan 300 euron varausmaksun vasta sen jälkeen, kun mahdollinen uusi omistaja on käynyt pentua katsomassa ja se on tuntunut omalta. Sitä ennen pennun voi varata ainostaan alustavasti. Jos varaus kuitenkin peruuntuu ostajan puolelta, en ole velvollinen palauttamaan varausmaksua. Jos taas varaus purkautuu minun toimesta, niin varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

Lemmikki ja näyttelykastraatti pennut on kastroitava ja sterilisoitava ennalta sovittuun ikään mennessä, ja niillä EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!! Kun kissa on leikattu, on siitä ehdottomasti ilmoitettava heti kasvattajalle ja lähetettävä kopio eläinlääkärintodistuksesta! Jos näin ei sopimuksesta huolimatta toimita, niin seuraamuksena on sanktio sopimusrikkomuksesta pennunostajalle ja asia viedään eteenpäin! Kun allekirjoitat sopimuksen, sitoudut myös sen ehtoihin!

Pennut luovutetaan rekisteröityinä, rokotettuina, sirutettuina, useasti madotettuina ja eläinlääkärintarkastamina runsaan pentupaketin kera. Pentureppuun kuuluu esim. tuttua ruokaa, kampa, harja, kynsisakset, peitto ja leluja. Pennut ovat myös luovutushetkellä puhtaita ja pestyjä.

Tottuneina rakkauden ja huolenpidon täytteiseen elämään, sekä pilalle lellittyinä ja hellittyinä ♥♥♥ 

Kasvattieni omistajilla on myöskin täydellinen kasvattajan tuki kaikissa eteen tulevissa ongelmatilanteissa ym. kysymyksissä. Niin tyhmää kysymystä ei olekaan, etteikö sitä voisi kasvattajalta kysyä. Ongelmien ilmetessä muista ottaa aina ensin yhteyttä kasvattajaan, ennen kuin alat muiden neuvoja kuuntelemaan ja toteuttamaan. 

Kissapennut syövät meillä ollessaan laadukkaita ruokia, jotka yleensä tilaan Zooplussasta. Esim. Royal Canin, Pure Natural, Applaws, Miamor, Iams, Schesir, Bozita, Porta 21, Dagsmark ja Cosma. Näistä löytyy laadukkaita kuiva ja märkäruokia, joita suosittelen jatkossakin pennuille syöttämään. Ensimmäinen vuosi on hyvin tärkeä kasvun kannalta ja silloin pennun on saatava laadukkaita eläinkaupan Kitten ruokia, jotka tukevat sen kasvua ja kehitystä oikeaan suuntaan. Markettiruokia EN suosittele lainkaan syötettäväksi!!!

   Minulle on hyvin tärkeää, että jokainen pentu löytää oman rakastavan kodin, jossa siitä huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla sen elämän loppuun asti. Pennun ottaminen pitää tapahtua harkitusti, eikä hetken mielijohteesta. Sen vuoksi onkin tärkeää että kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä, niin kerrot hieman itsestäsi ja perheestäsi sekä siitä että millaisen kodin voisit mahdollisesti pennulle tarjota. Tärkeää on myös se, että yhteistyö kasvattien omistajien kanssa jatkuu vielä pennun lähdettyä uuteen kotiinsa. Eli kaikki kuulumiset ja valokuvat ovat tervetulleita piristyksiä päivään. Olenkin onnellinen siitä, että ole saanut monista kasvattien omistajista todella hyviä ystäviä.

En myy pentujani kasvatukseen isoihin kissaloihin, joissa niiden tarkoituksena on vain tuottaa pentuja. Haluan kaikkien meilta lähtevien pentujen elävän onnellisen ja rakkauden täytteisen elämän perheenjäseninä ♥

Pennut myydään ainoastaan sisäkissoiksi, EI vapaana ulkoiluun!!! Ulkoilu on mahdollista ainoastaan valjaissa tai katetussa ulkotarhassa.

Jos kissa kuolee ragdollille luokiteltuun perinnölliseen sairauteen ennen kahden vuoden ikää, korvaan Ruokaviraston virallista ruumiinavauslausuntoa vastaan menetyksen joko uudella vastaavan tasoisella pennulla tai maksamalla pennun hinnan takaisin.

 ***

♥ Yksi ainut pieni kissa luo sen tunteen, ettei tule tyhjää taloon -tulee kotiin ♥

 sydmmet4.gif

linnetin_vaavit_253.jpg