18.1 Pennut voivat hyvin, ja täyttivät tänään jo 4 viikkoa. Luonteeltaan Cisse ja Costello ovat aivan ihania, ja niin reippaita ja rohkeita. Kovasti kehrätään ja nautitaan sylissä olosta ja rapsutteluista. Painot ovat nousseet hienosta, ja tänään meni jo 600 grammaa rikki.

20220117_112858.jpg

Martti kävi viimeviikolla kastraatiossa, ja alkaa nyt ansaitusti nauttimaan kastraattikollin lokoisista päivistä. Kasvatuksessani on onneksi Martin jälkeläisiä, jotka sitten jatkavat tätä linjaa. 

Meille tuli myös viikko sitten aivan ihana poika puolasta. Lacky tuli kasvattajalta, jolta minulla on jo ennestäänkin kissoja. Olemme olleet Helenan kanssa jo vuosia ystäviä, ja on hienoa kun on kasvattaja joka on valmis auttamaan sinua kasvatuksessa ja johon voit luottaa. Nämä ovat ne tärkeät asiat, jotta yhteistyö sujuu.


4.1 Hyvää alkanutta vuotta kaikille! 

Meillä joulunaikaan kuului iloa ja surua. Sinin pennut syntyivät yllättäen 21.12, mutta synnytys oli nopea ja helppo. Pienin pennuista painoi vain 50 grammaa, mutta oli ihan virkeä. Syötin sitä alusta asti Sinin omalla maidolla, jonka "lypsin" Sinin nisistä. Homma oli aikamoinen, kun syötin pentua ympäri vuorokauden noin 2 tunnin välein. Valitettavasti paino ei noussut toivotunlaisesti, ja käytin sen eläinsairaalassa nesteytyksessä, jossa se sai glukoosia ja ringeriä. Pentu siitä piristyikin ja jaksoi jopa imeä emoa. Mutta valitettavasti se oli vaan hetkellistä, ja jouluaattona aamupäivällä pentu nukkui ikuiseen uneen. :(

Aattoiltana huomasin että Sini oli jotenkin vaisu, eikä maitoa tullut niin hyvin kuin aiemmin ja nisät olivat hieman vetäytyneet. Arvelin että olisiko kohtuun jäänyt yksi istukka, kun en ollut ihan 100% varma että tuliko se ulos. Ei muuta kun taas eläinsairaalaan, jossa Sinin kohtu ultrattiin ja verikokeesta katsottiin tulehdusarvot. Kaikki oli kunnossa, eikä mitään syytä löytynyt. Eläinlääkäri puhui raskauden jälkeisestä masennuksesta, mutta siihen en uskonut. Sini sai piikit Vetoxia ja primperania, jotka lisäävät maidon tuotantoa. Lähdimme kotiin ja maksoimme aikas suolaisen hinnan tästä käynnistä, vaikka syytä nuutumiselle ja maidontulon vähenemiselle ei löytynyt. Seuraavana aamuna juttelin siskoni kanssa, ja hän sanoi että vaikuttaa siltä että Sini on kuivunut ja tarvitsee nestettä. Aloin heti juottamaan Sinille Nutrisalia säännöllisin väliajoin, ja huolehdin nesteen saamisesta kaikin tavoin. Pikku hiljaa Sini alkoi selvästi piristymään ja maitoakin alkoi tulemaan. Kyllä hieman harmitti etten tätä heti itse tajunnut, mutta ei tajunnut lääkärikään. Eläinlääkärikäynnillä olisi ollut tärkeintä nesteyttää Sini ja se olisi riittänyt. No, myöhemmin siskoni nauroi, että hän olisi tehnyt diagnoosin paljon halvemmalla. :D 

Nämä ovat näitä kasvatuksen nurjia puolia, jolloin aina miettii että jaksaako jatkaa. Tämä oli ensimmäinen pentu kasvatusurani aikana, joka kuolee muutaman päivän ikäisenä. Se tuntuu pahalta kun yrität tehdä kaikkesi ja kiinnyt pentuun, mutta sekään ei riitä. Mutta onneksi pennulla ei ollut kipuja ja se vaan nukkui pois.

Tällä hetkellä pentukopassa on kaksi aivan ihanaa mitted poikaa, joihin olen aivan rakastunut ❤❤❤ 

20220103_133013.jpg
Costello ja Cisse ❤

Kaikkea hyvää vuodelle 2022

happy_new_year.gif


Vuosi 2021

Vuosi 2020

Vuosi 2019

Vuosi 2018

Vuosi 2017

Vuosi 2016

Vuosi 2015

Vuosi 2014

 Vuosi 2013

Vuosi 2012

Vuosi 2011

Vuosi 2010

Vuosi 2009

Vuosi 2008

Vuosi 2007

Vuosi 2006