´+

24.12 Hyvää joulua kaikille kasvateilleni omistajineen, sekä kaikille ystäville! ♥♥♥

joulukynns.gif

Ellen_pennut_440.JPGEllen_pennut_458.JPG


16.12 Rakkaat onnittelut 11-vuotiaalle A-pentueelle! ♥♥♥

onni2.gif

6.12


itsenaisyys_2012.jpg

Ellen pennut ovat varsin vauhdikkaita pentuja sekä ihanan reippaita ja sosiaalisia tapauksia. ♥♥♥ Ruoka maistuu hyvin ja kaikki ovat jo reilun kilon painoisia. :)

Bitten pennut ovat nyt vähän reilu 4-viikkoa, ja kovasti jo leikitään sekä vessa hommat sujuu ilman ongelmia. ♥♥♥


21.11 Rakkaat onnittelut 3-vuotiaalle Y-pentueelle! ♥♥♥


onni2.gif

20.11 Pennuille ruoka maistuu ja sitä kuluukin paljon. Tilaan ruuat lähinnä Zooplussassta ja lisäksi ostan kaupasta esim. broilerin jauhelihaa ym. joita löytyykin iso määrä pakastimesta. Laadukas ruoka on pennuille tärkeää ja takaa hyvän kasvualustan, jota sitten jatketaan uusissa kodeissa. Muistutan aina pennunostajia, että ne markettiruuat pitää unohtaa, ja ostaa ainoastaan laadukasta ruokaa eläinkaupoista.


IMG_20181120_123508.jpgJuuri Zooplussasta tulleet ruuat pennuille. :)

20.11 Rakkaat onnittelut 5-vuotiaalle R-pentueelle! ♥♥♥

onni2.gif


12.11 Pentuaika on ihanaa, vaikka siinä riittääkin hommaa. Nyt on vessaharjoittelut olleet käynnissä vajaan viikon verran, ja hienosti ovat oppineet vessaa käyttämään. Kiinteä ruoka on pikkuhiljaa aloitettu, ja sekin on hyvin maistunut. Painot ovat jo 600 gramman molemmin puolin, että varsin hyvänkokoisia pentuja, kun huomenna täyttävät vasta 4-viikkoa. :)


Ellen_pennut_170.JPGihania sylivauvoja Ellen_pennut_175.JPG


Ellen_pennut_173.JPG

Ihanan rentoja pikku ragdolleja 


26.10 Ellen pennut ovat nyt reilun viikon ikäisiä, ja kaikilla on silmät jo auenneet. Luonteeltaan ihanan seurallisia, ja kiipeävät jo pesän reunalle seurustelemaan. Pari on jo kiivennyt reunan ylikin, ja tipahtanut pesän ulkopuolelle. Painot nousee hyvin, ja syliin otettaessa ovat sellaisia jämäköitä pehmeitä patukoita.


Ellen_pennut_55.JPG


25.10 Rakkaat onnittelut 6-vuotiaalle N-pentueelle! ♥♥♥


onni2.gif


23.10 Rakkaat onnittelut 9-vuotiaalle D-pentueelle! ♥♥♥


onni2.gif


20.10 Rakkaat onnittelut 3-vuotiaalle X-pentueelle!  ♥♥♥


onni2.gif


17.10 Ellelle syntyi eilen kuusi suloista pentua. Synnytys oli helppo, ja Elle suoriutui tehtävästä kuin vanha tekijä. Emo ja pennut voivat hyvin, ja Elle on hyvä ja rauhallinen emo.


Ellen_pennut_2.JPG


11.10 Rakkaat onnittelut 9-vuotiaalle C-pentueelle!  ♥♥♥


onni2.gif


13.10 Ellen synnytys on lähellä, ja tuleva mamma ottaa varsin rennosti ♥


IMG_20181012_124103.jpg


27.9 Vinskin verikokeitten tulokset tuli, ja kaikki arvot olivat ikään nähden hyvät. ♥


25.9 Kävin tänään Miken ja Vinskin kanssa eläinlääkärissä. :)

Mike liittyi kastraattikerhoon kun varmistui että Bitte odottaa sen viimeisiä jälkeläisiä. Tästä Miken viimeisestä pentueesta on tarkoitus jättää tyttö kasvatukseen. 

Vinski kävi senioritarkastuksesta ja sille tehtiin Movetin laaja senioripaketti, eli verikokeesta tutkittiin kaikki mahdolliset tärkeät arvot. :) Vinski syö todella hyvin, mutta on tästä huolimatta laihtunut, joten joku on vialla. Nyt odotellaan tuloksia, ja toivotaan ettei meidän papparaiselta löydy mitään vakavempaa.


23.9 Rakkaat onnittelut 6-vuotiaalle J-pentueelle! ♥♥♥


sydmmet.gif

24.9 Bitte on odottanut vasta kolmisen viikkoa, mutta on jo niin raskaana omasta mielestään. :D ♥


IMG_20180920_130459.jpg


19.9 Nyt näyttäisi siltä, että pentuja on odotettavissa ♥ Tarkoitus ei ollut tehdä kaksia pentuja samoihin aikoihin, mutta niin nyt taisi käydä. Näytti vahvasti siltä että Elle ei odota pentuja, joten astutin sitten Bitten Mikellä. No, melkein heti sen jälkeen alkoikin Ellen nisät punoittaa ja näyttämään siltä että pentuja olisi sittenkin tulossa. No, katsotaan että tuleeko meille yksi vai kaksi pentuetta. :D


23.8 Kesä alkaa olemaan lopuillaan, ja syksy tekee tuloaan. Meillä on ollut tämä vuosi hiljaista penturintamalla, mutta toiveissa on pentue tai kaksi vielä tämän vuoden puolelle, joten katsotaan miten käy. :) Kaikki tytöt ovat pitäneet koko kesän taukoa juoksuista, mutta eiköhän ne juoksut taas ala tässä syksyn aikana. Kissojen ehdoilla tässä kuitenkin mennään. :)

Taukoa olen pitänyt myös kissanäyttelyistä. Joskus vaan on hyvä pitää vähän taukoa, ja aloittaa sitten taas uudestaan kun inspiraatio löytyy. Onneksi Minna, Aulikki ja Risto, sekä Anne ovat käyneet aika ahkerasti Barfait's kissojen kanssa näyttelyissä. :) Mutta katsotaan mitä näistä suunnitelluista yhdistelmistä syntyy, että jos niistä tulisi jotain näyttelypentuja, ja sen myötä inspiraatio näyttelyihin. :)


17.7 Rakkaat onnittelut 5-vuotta täyttävälle Q-pentueelle! ♥♥♥


onni2.gif

4.7 Viime perjantaina vietimme Barfait's tiimin kesäpippaloita, ja samalla juhlimme Jusun, Roccon ja Simban Supremeksi valmistumisia. Kiitos kaikille ihanille tiimiläisille, hauskaa oli ♥♥♥


IMG_20180629_171938.jpg


IMG_20180704_202121.jpg


IMG_20180704_202917.jpg


IMG_20180704_202705.jpg


IMG_20180704_2030422.jpg


IMG_20180704_204302.jpg


2.7 Valitettavasti kotisivujen päivitykset ovat hieman jääneet, mutta kesä, lomareissut ja pennut ovat vieneet paljon aikaa ja päivitykset ovat unohtuneet.

Tänä vuonna on syntynyt yksi pentue, johon syntyi kaksi ihanaa tyttöä. ♥♥ Molemmat pennut muuttavat koteihin, jossa on jo ennestään minun kasvatteja. 

Pentusuunnitelmissa on tarkoitus astuttaa Helka, Elle ja Sanni. ♥♥♥ Helka yritettiin astuttaa jo keväällä, mutta se kehitti vain valeraskauden. Tämä neiti kun on hieman haastava uroksen astua, kun tykkää kellahtaa kyljelleen astumishetkellä. :D Sannilla on ollut implantti jonka vaikutus on lakannut, ja tyttö on tarkoitus nyt astuttaa. Elle on myös tarkoitus astuttaa, ja sisko Lily laitettiin pillereille. Siskokset asuvat samassa kodissa lähellä meitä. :)  Mutta katsotaan miten käy, että jos edes jonkun näistä astutus onnistuisi.  

Toukokuun lopulla sattui kauhea ja surullinen tapahtuma, joka olkoon varoituksena myös muille. :( Eli kasvattini kuoli Saksanpaimenkoiran hyökkäyksen kohteena. Tämä kaikki tapahtui omassa pihassa kissan ollessa valjaissa, ja kotiovelle oli matkaa vain pari metriä. Koira oli ilmestynyt pihaan niin nopeasti ja huomaamatta, että omistaja ei ollut ehtinyt tehdän mitään. Yrittäessään pelastaa kissaa, sai omistaja myös itse useita puremajälkiä käsiin ja jalkoihin. Valitettavasti kissan vammat olivat niin pahat, että eläinlääkäriin päästyä ei ollut enää mitään tehtävissä. Tämä oli niin turha ja hirveä kuolema joka johtui ainoastaan siitä, että koira oli jätetty humalaisen ihmisen vastuulle joka ei pystynyt koirasta huolehtimaan, vaan antoi sen juoksennella vapaana. Olen niin surullinen, mutta samalla myös todella vihainen siitä, että minkä vuoksi eläimiä annetaan sellaisille ihmisille, jotka eivät pysty edes itsestään huolehtimaan!!! Mutta tämä siis varoituksena kaikille, että aina se oma pihakaan ei ole turvallinen, vaan jotain näin kauheaa ja odottamatonta voi tapahtua. Olkaa siis varovaisia kun ulkoilette valjaissa ♥♥♥ 


jasu_8.jpg

♥♥♥ R.I.P Barfait's Omar ♥♥♥ 


1.7 Rakkaat onnittelut 1-vuotiaalle E-pentueelle! ♥♥♥


onni22.gif


22.6 Rakkaat onnittelut 6-vuotiaalle M-pentueelle! ♥♥♥


onni22.gif


10.6 Rakkaat onnittelut 8-vuotiaalle G-pentueelle! ♥♥♥


onni22.gif


11.6 Rakkaat onnittelut 4-vuotiaalle T-pentueelle! ♥♥♥


onni22.gif


26.5 Rakkaat onnittelut 4-vuotiaalle S-pentueelle! ♥♥♥


onni22.gif


10.5 Rakkaaat onnittelut 3-vuotiaalle V-pentueelle! ♥♥♥

onni2.gif


4.5 Pennut kasvaa kovaa vauhtia, ja ovat aikamoisia vilperttejä. Aluksi luulin, että toinen tytöistä on ruskea mitted, mutta molemmat ovatkin sinisiä mittedejä. :)


28.4 Hartola kissanäyttely

GIP Barfait's Playful Paco CAPS, TP/NOM, SP

Wau, Rocco valmistui Supreme Premieriksi!!! ♥ ♥ ♥

Lämpöiset onnittelut Annelle ja Roccolle, ja kiitos että olet esittänyt Roccon aina niin kauniissa kunnossa näyttelyissä. ♥ ♥ ♥


anne_ja_rocco_3.jpg


2.4 Hämeenlinnan Evidensia ei löytänyt kasvatiltani diagnoosia, ja vaihtoehdot olivat joko eutanasia tai Helsingin eläinlääketieteellinen sairaala (vaikka alle 10 kilometrin päässä olisi ollut Evidensian oma eläinsairaala) Rahaa meni paljon turhiin testeihin ja tutkimuksiin, mutta diagnoosia ei löytynyt.

Näiden vaihtoehtojen jälkeen kissa vietiin Renkoon Serban Ursachille, joka sanoi että kissa pitää välittömästi leikata tai se kuolee. Kissa avattiin ja diagnoosi löytyi. Nyt 10-vuotias kissamummo toipuu kotona, josta kuuluu kiitos Serbanille, joka ryhtyi heti toimiin eikä arvuutellut diagnoosia tekemällä turhanpäiväisiä testejä ja tutkimuksia kuten teki Evidensia.
Laitoin Evidensialle asiasta reklamaatiota, ja vastaus oli että he eivät koe että olisivat tehneet diagnoosissa mitään virhearviointia. Eiväthän he edes tehneet mitään diagnoosia, vaan sen teki Serban! 

Pistää miettimään, että kuinkahan moni on tämän vuoksi menettänyt turhaan lemmikkinsä, kun ei ole osannut vaatia tai kysyä niitä oikeita asioita, vaan luottanut eläinlääkärin lausuntoon  Näin olisi käynyt nytkin, jos omistaja olisi uskonut Evidensian eläinlääkärin vaihtoehtoja Tähän asiaan liittyy muitakin epäkohtia Hämeenlinnan Evidensia osalta, joiden vuoksi olen todella vihainen, ja sen vuoksi haluan tuoda asiaa julki ja varoitukseksi muille.

Onneksi kasvattini omistaja otti minuun yhteyttä heti ensimmäisen eläinlääkäri käynnin jälkeen, ja osasin neuvoa omistajaa sellaisissa asioissa joita eläinlääkäri ei neuvonut. Jos vanha kissa lopettaa syömisen, niin eläinlääkärin pitäisi neuvoa omistajaa ostamaan esim. Hill'sin a/d toipilasruokaa ja Nutripuls geeliä. Kyllä eläinlääkärin pitäisi tietää, että kissa ei saa paastota! Jos kissa lopettaa syömisen, niin silloin sitä pitää syöttää varovasti pruutalla ja antaa nestettä ettei kissa kuivu. 

Suosittelen lämpimästi kaikille Hämeenlinnan seudulla asuville kasvattien omistajille Serban Ursachia Rengossa, jos kissalle tulee jotain vakavempaa. Serbanilla on myös Tampereella kissaklinikka Vet4Cat, jota suosittelen Tampereen alueella asuville. :)


jassu_kipee.jpg

Jassu kotona toipumassa leikkauksesta.25.3 Jyväskylä kissanäyttely

GIP Barfait's Alfie CAPS, TP/NOM, SP

Wau, Jusu valmistui Supreme Premieriksi!!!

Jusu on menestynyt upeasti näyttelyissä nuoresta iästä huolimatta, ja saavutti korkeimman tittelin alle 2-vuotiaana. 

Paljon onnea Jusu ja Minna! Erityiskiitos Minnalle siitä, että olet vienyt Jusua näyttelyihin ja esittänyt aina upeassa näyttelykunnossa. ♥ ♥ ♥

IMG-20180325-WA0006.jpg


IMG-20180325-WA0018.jpg


Bittelle syntyi 22.3 kaksi suloista pentua. ♥ Synnytys oli nopea sekä kaikinpuolin helppo, ja äiti sekä lapset voivat oikein hyvin. ♥ ♥ ♥


13.3 Iloisia uutisia, Bitte odottaa sittenkin pentuja. Vatsa on tosi pieni, mutta liikkeitä tuntuu. Veikkaan että pentuja on ainoastaan yksi tai kaksi liikkeiden perusteella, mutta vajaan kahden viikon kuluttua se selviää. 


4.3 Valitettavasti Bitte onkin valeraskaana, joten pentuja ei ole tulossa. Kaikki raskauden merkit on näkyvissä, mutta vatsa ei ole kasvanut toivotulla tavalla. Kokeillaan uudestaan myöhemmin keväällä, ja katsotaan saadaanko ensi kesälle pentuja.


7.2 Helmikuussa jo ollaan ja pakkaset paukkuu kuten vuodenaikaan kuuluukin. :) Itselläni vissiin jonkinlainen kaamosväsymys menossa, kun näyttelyt ei kiinnosta ja muutenkin hieman tökkii koko homma. Mutta 10-vuotta näyttelyitä putkeen, niin pieni tauko tekee ihan terää ja sitten taas jaksaa paremmin. Lisäksi kun kesää kohti tässä mennään, niin kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu. :D Viimeistään maaliskuun lopulla, kun Bitte mahdollisesti synnyttää tämän vuoden ensimmäisen pentueen. ♥♥♥ Ihana päästä hoiteleen taas vauvoja, kun edellisen pentueen syntymästä on kulunut jo 7-kuukautta. :)

Suomen Ragdoll-kissayhdistyksen Vuoden Ragdoll 2017 kilpailussa Barfait's kissat pärjäsi upeasti, vaikka emme niin ahkerasti näyttelyissä käyneetkään kuin aiemmin. :)

Colourpoint kastraattiuros: 1. GIP Barfait's Alfie

Värin Paras: 2. GIP Barfait's Alfie

Vuoden paras Ragdoll kastraattiuros GIP Barfait's Alfie

Vuoden 2017 Paras Ragdoll: 5. GIP Barfait's Alfie!!! ♥♥♥

Bicolour uros: 2. GIC Barfait's Unknown Star

Vuoden 2017 Paras Ragdoll: 20. GIC Barfait`s Unknown Star

Colourpoint kastraattinaaras: 1. GIP Barfait's Sunshine 2. IP Barfait's Aisha

Vuoden 2017 Paras Ragdoll: 26. GIP FI*Barfait's Sunshine

Vuoden 2017 Paras Ragdoll: 28. IP FI*Barfait's Aisha

Paras siitosnaaras: 2. NW GIC Barfait's Nanette DVM,DM

Paras siitosuros: 2. IP & SC Jalapeno Indiana Jones

Barfait's oli vuoden 2017 toiseksi paras kasvattaja!!! ♥♥♥

Lämmin kiitos ihanalle tiimille, jotka teitte tämän jälleen kerran mahdolliseksi! ♥♥♥

Viimen vuoden ehdoton tähti oli GIP Barfait's Alfie "Jusu", joka nuoresta iästä huolimatta on pärjännyt todella upeasti! ♥♥♥

Jusu oli upeasti Suomen Kissaliiton Vuoden Kissa 2017 kilpailussa neljännellä sijalla 1 kategorian kastraattiuroksissa!!! ♥♥♥ Lisäksi Jusu oli Pirokin ja Isrokin Vuoden Kissat 2017 kilpailussa paras uroskastraatti! ♥♥♥ Lämpöiset onnittelut Minna ja Jusu! ♥♥♥


12.1.2018 Vuosi vaihtui ja siihen mahtui paljon iloa, onnen hetkiä, menestystä kuin myös surua. Pentueita syntyi vuonna 2017 kaksi kappaletta, eli Mistylle ja Sissille. Molemmat olivat ihanissa perheissä sijoituksessa, ja tällä hetkellä viettävät lokoisia kastraatin päiviä.  ♥♥♥

Vuonna 2017 tuli myös täyteen 10-vuotta ragdollkasvatusta. Se on ollut varsin antoisaa aikaa ja olen paljon oppinut uusia asioita rotuun ja kasvatukseen liittyen tänä aikana. Kasvatus on tuonut paljon ilon ja onnen hetkiä elämääni, mutta myös surua. Se on henkisesti hyvin rankkaa varsinkin silloin jos oma kasvatti menehtyy. Vaikka tiedät että olet parhaasi tehny, niin silti se jonkinlainen syyllisyys kalvaa itseä, kun tunnet aiheuttaneesi surua ja murhetta kasvatinomistajalle. Silloin sitä aina miettii syntyjä syviä, ja jopa kasvatuksen lopettamista. Mutta onneksi on ihania ystäviä ja kasvatinomistajia, jotka saavat sinut aina nousemaan sieltä aallonpohjalta ylös ja jatkamaan eteenpäin.  ♥♥♥ 

Näyttelyissä en käynyt niin paljon kuin edellisinä vuosina, mutta kasvateilleni on tullut hienoa menestystä, josta kiitos kuuluu meidän tiimin ihanille jäsenille.  ♥♥♥

Tänä vuonna on muutamia pentusuunnitelmia, mutta ajankohdasta en osaa vielä sanoa. 

Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat, tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat ja vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat. Kaikkea hyvää Uudelle Vuodelle 2018!  ♥♥♥

537187_545146495498203_22066464_n.jpg


1.1. Rakkaat onnittelut 8-vuotiaalle F-pentueelle!

onnea_sydan.jpg